забавления в Осоговска планина
хижа Осоговонастаняване в хижастолова в хижаистория

 

маршрути в Осогово

плодове и билки в Осоговска планина

С възможности, забавления и удобства, които предлага, поддържан през зимата асфалтов път, хижа “Осогово” е подходяща за фирмено парти, тиймбилдинг, кръщене (параклисът е до хижата), лични и семейни празници с широк кръг гости.
Хижата разполага със собствено аварийно електрозахранване.

GPS

N 42º 11' 50.7"
E 22º 37' 27.6"

КОНТАКТ

За резервации
0882 815 515
Резервация за уикенд, моля, да бъде направена 1 месец предварително

Банкова сметка за резервации:

MKBUnionbank
BG04CBUN91951000473947

Членове на ТД "Осогово" нощуват в хижа Осогово безплатно, при предварителна резервация при управителя на хижата.

Членове на БТС ползват 20% намаление от цената на нощувка.

e-mail

Росен Димитров
управител
0888 227 968
0896 688 484

Осоговска планина ІІ

Осоговската планина има хладен планински преходно-континентален климат със сурови зими. Планината е хидрографски възел, от който извират много десни притоци на Струма – Бистрица (Соволянска Бистрица), Глогошка река, Новоселска река, Грашица, Елешница. Има изобилен отток – 20л/сек/км². Гъста мрежа от пукнатинни води в гранита, които се дренират в речните долини. Голям брой малки извори с дебит 0,1 – 1,5л/сек. Има лавиноопасни зони. Главно кафяви-горски, планинско-ливадни, делувиални и делувиално-ливадни почви. Иглолистни (бял и черен бор), букови и дъбови гори. Билните райони имат обширни пасища и храстови формации. От фауната се среща балкански кеклик, яребица, пъдпъдък, усойница, планинска жаба, в реките – пъстърва, мрени, скобар, шаран.

Продължение

 

 

 

велосипеди

 

 

Велотуризъм

Наемането на планински велосипед от хижа “Осогово” е чудесен начин да разгледате голяма част от Осоговска планина. Полегатият и релеф не изисква от вас да сте трениран велосипедист, а красотата и ще ви откъсне от часовника. Всеки туристически или офроуд маршрут може да бъде преодолян с това превозно средство, което го прави предпочитано, когато целта е чистия въздух и величавата гръд на планината.


 

офроуд в Осоговска планина

 

 

Офроуд

Ако експедиционният или скоростен офроуд са Ваше хоби или страст, Осоговска планина предлага маршрути, задоволяващи всеки нюанс на карането извън асфалта. Без значение дали сте с джип, ATV или ендуро, движението по обособените маршрути ще донесе удоволствието от шофирането през пресечена местност и тежък терен. Ще може да практикувате работа с джек, полиспаси и лебедка, за да бъдете подготвени, когато това наистина се наложи.

Тръгвайте подготвени! Пазете природата – взели сме я назаем от децата си!

 


 

езда в Осоговска планина

 

 

Езда

Няма  снимка, от която да усетите насладата при досег с тези прекрасни животни. Седлото, юздата и стремената ще Ви дадат преживяване, което винаги ще запазите в сърцето си. Малко мигове в живота са съпоставими с емоцията от първата езда. Водач ще Ви вземе и върне в хижа Осогово, а всичко останало зависи само от Вас.

 


 

ски в Осоговска планина

 

Бели спортове

За обичащите белите спортове, в Осоговска планина има изградени три ски писти с различна трудност. До две от тях (със средна и висока трудност) може да отидете пеш за няколко минути. Разполагат с екипировка под наем и ски-влекове тип “котва”, както и с машини за сняг. Пистата, която е досами хижата е дълга около 900м. и с денивелация 204м. Обработва се поне три пъти седмично. От горния и край в ясно време се открива вълшебна гледка към планините Рила, Пирин, Витоша, Конявска, Огражден.

Изработка,SEO и поддръжка - ателие "digitalisimus"
The Osogovo mountain, Osogovo chalet