ресторант в хижа Осогово
маршрути в Осоговонастаняване в хижаресторант в хижаистория

 

С възможности, забавления и удобства, които предлага, поддържан през зимата асфалтов път, хижа “Осогово” е подходяща за фирмено парти, тиймбилдинг, кръщене (параклисът е до хижата), лични и семейни празници с широк кръг гости.
Хижата разполага със собствено аварийно електрозахранване.

GPS

N 42º 11' 50.7"
E 22º 37' 27.6"

КОНТАКТ

За резервации
0882 815 515
Резервация за уикенд, моля, да бъде направена 1 месец предварително

Банкова сметка за резервации:

MKBUnionbank
BG04CBUN91951000473947

Членове на ТД "Осогово" нощуват в хижа Осогово безплатно, при предварителна резервация при управителя на хижата.

Членове на БТС ползват 20% намаление от цената на нощувка.

e-mail

Росен Димитров
управител
0888 227 968
0896 688 484

Осоговия

Историко-географска област в Р. България и Р. Македония.. В България обхваща ниските източни и югоизточни части на Осоговска планина. На югоизток се простира до седловината Черната скала. Съществува тезата, че е част от областта Пиянец. Има силно разчленен релеф, плод на интензивната ровинна ерозия. Умереноконтинентален климат с краткотрайни летни засушавания. Отводнява се от притоци на Струма и Брегалница. Редки смесени и широколистни гори. Развиват се горско стопанство, овощарство, животновъдство.


 

 

езеро на хижа

столова в хижа

ресторант в хижа

 

 

Ресторантът в хижа "Осогово"

В топлия уют на ресторанта на хижа “Осогово” се предлагат ястия, приготвени от качествени и вкусни продукти, допълнени от храни и напитки, плод и дар от планината. Разнообразното меню, поддържано от майстора – готвач, съдържа както популярни вкусни блюда, така и изкушаващи небцето предложения, които меко хармонират с пълноценния ден, прекаран в планината. Удоволствието от прясната пъстърва може да бъде завършено с палачинки, подправени със сладко от планински малини, диви ягоди, боровинки или деликатната синкретичност от трите плода. На място приготвените цедено мляко, сирене, зимни туршии или салати са мезета, с които може да си угодите към предпочитаната напитка или мека, с плътен и одухотворен аромат ракия.

Отделно от всичко това, за уникалното Ви преживяване след предварителна поръчка ще бъде приготвено ястие с характер, като агне в трап, което ще остави неизбледняващ спомен от почивката там.


Изработка,SEO и поддръжка - ателие "digitalisimus"
The Osogovo mountain, Osogovo chalet